Trening kosthold, sykling, triatlon,treningsdagbok, treningslære, personlig trener

Lårsmerter

Smerter i låret er ganske uvanlig i forbindelse med idrett.

Smerter i låret er ganske uvanlig i forbindelse med idrett. Trolig fordi noen av kroppens største muskler med best blodforsyning befinner seg i låret.

Den vanligste smertetilstanden i låret er smerter etter strekk i hamstrings (muskulaturen på baksiden av låret) eller isjialgi som er utstrålende smerter på baksiden av lårene som følge av trykk eller press på isjiasnerven.

Sekvele etter hamstringsruptur (smerter som følge av muskelstrekk i låret)

En strekk er en ruptur eller delvis avrivning av både muskelvev og bindevev, og når dette skal gro, dannes arrvev. Muskelen blir litt forkortet og utøveren opplever smerter særlig når hun tar i.

En løper vil særlig kjenne smerter når hun skal spurte eller strekke ut. Smertene vil kjennes mest når muskulaturen ikke er helt varm. Det benet det gjelder kan også føles svakere enn det andre.

Hva gjør du hvis du tror du har sekvele etter en strekk i låret?

Det viktigste du selv kan gjøre er å alltid varme opp skikkelig og tøye ut. Du bør også oppsøke en fagperson som kan hjelpe deg å få tøyd ut muskulaturen og sette opp et strukturert styrketreningsprogram, slk at du får tilbake styrken i muskulaturen.

Noen blir hjulpet av å bruke varmebukse. Det kan i alle fall ikke skade så lenge buksa ikke er for trang og hindrer blodtilstrømningen.

Isjialgi

Med isjias eller trykk på isijiasnerven, kan man noen ganger oppleve de samme symptomene som nevnt over. Da er det å tenke tilbake til hvordan smertene oppstod. Hva var det utløste smertene? Våknet du en morgen og hadde vondt, eller skled du på isen og strakk benet? Dette er til god hjelp når fagpersonen skal stille riktig diagnose.

Kilde: Idrettsskader. Bahr R

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s