Trening kosthold, sykling, triatlon,treningsdagbok, treningslære, personlig trener

Løpe sko

Newton running

Skrev for en tid siden om att jeg hadde skaffet meg nye løpe sko i fra Newton Running i forbindelse med overgang til midt fot/forfot løping (pose teknikk).


Her kommer en kort vurdering av skoene etter ca 50 mil så må jeg si att jeg syns skoene er kjempe gode å løpe i. Jeg merker att jeg får mye bedre løpesteg med disse skoene, og jeg bruker også mye mindre energi når jeg løper. Dette har nokk med att min teknikk og hastighet har økt siden jeg tok de i bruk.
Selv så bruker jeg skoene med innleggssåler for å kompensere for 4mm kortere høyre ben og over pronasjon.

Etter at jeg begynte med skoene og ny teknikk så har jeg ikke hatt problemer med smerter i hoftene.

VIKTIG
Jeg har gradvis tilvent bena disse skoene over en periode på 7-8 uker hvor distansen er økt i fra 10 til 25 km

Newton Mv2

Venter på to nye par med Newton sko, hvor Mv2 er den skoen med minst oppbygging av hælen. På Mv2 så kan du velge mellom 3 eller 0 mm dropp i hæl /forfot. Dette oppnås ved å legge/fjerne en 3 mm kile i hæl.

Jeg kommer tilbake med en utfyllende test rapport etter att jeg får brukt de. 🙂

Nike Air Zoom Structure Triax 13+

Hentet ut et par Nike Air Zoom Structure Triax 13+ i går, Kjørte den første økta med de skoene i dag, kjempe deilige mengde trenings sko. Følte at benene fløy bortover asfalten på turen.

Dette er ikke mitt første valg av sko når jeg skal ut og løpe pga. att de er ganske tunge, mister litt av løps følelse ved bruk av disse skoene. Har nå brukt disse skoene til lengre turer i ca 4 uker nå. Litt tunge og varme er de, men jeg fikk vite i dag att det fins en sommer utg. av skoene som er lettere og mere luftig .

 

Vibram FiveFingers BIKILA


Denne skoen har jeg nå hatt siden vi fikk den inn på Löplabbet hvor jeg jobber. Jeg har ikke turt å løpe så veldig lange turer med de enda da jeg ikke ønsker belastningskader. Dette er en morsom sko for oss som løper på forfoten, man merker att musklene jobber på en annen måte enn med en vanlig joggesko. Jeg har kun brukt skoen i forbindelse med løping på grus og stier, samt noen turer på mølle. nærmere barfotløping kommer du heller ikke med sko, muligens att skoene som Inov8 kommer med gir enda bedre følelse med underlaget.

Fikk veldig mange kommentarer og spørsmål om forfot løping og skoene sist jeg brukte disse.  Det var da jeg var og løp på mølle  på Elixia Colosseum. 🙂

 

 

 

Brooks PureConnect

 

Jeg har nå de to siste ukene løp fire økter (ca syv mil på mølle) med de nye Brooks PureConnect skoene.

Skoene er kjempe fine å løpe på forfot med, og de har ingen høydeforskjell mellom hæl / forfot (Ingen dropp).

Det gjør att det er enkelt å løpe på forfot med denne skoen, og problemer med over pronasjon forsvinner også ved forfot løping.

Skoen kan være litt smal til enkelte løpere, men på min fot så sitter den perfekt.Dette blir nokk en av mine nye favoritter ved siden av Newton skoene.

 
Jeg kommer tilbake med flere tester av forfot sko etterhvert som vi får inn nye sko i butikken.
Odd Idar

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s