Laks og gulrotsalat
Laks og gulrotsalat
Ingredienser til 4 porsjoner
400g laksefilet uten skinn og bein
5dl fiskekraft
1 gulrot i strimler
1 ss kapers
2 vårløk i små biter
3 ss frisk finhakket estragon
4 tomater i båter
Vinaigrette
1dl kaldpresset olivenolje
1/2dl sitronjuice
1 ts sennep
2 finhakkede hvitløkbåter
Slik gjør du:
Pisk sammen ingrediensene til vinaigretten, smak til med salt og pepper.
Skjær laksen i tykke strimler.
Kok opp fiskekraften og legg laksebitene i.
La laksen trekke i kraften til den er kokt, ca 4 minutter.
Ta fisken opp av kokevannet og legg den over i en bolle.
Hell over ca halvparten av vinaigretten.
La laksen marinere i 30 minutter.
Bland sammen gulrot, kapers, estragon og vårløk.
Vend inn resten av vinaigretten .
Anrett gulrotblandingen på tallerkener.
Legg laksestykker over sammen med tomatbåter.
Energi innhold per porsjon
# Energi:549 kcal
# Protein:36 g
# Fett:43 g
# Karbohydrater:5 g
# Jern:1,08 mg
Legg igjen en kommentar