Trening kosthold, sykling, triatlon,treningsdagbok, treningslære, personlig trener

Mager Skinkepai

Pai kan være en riktig kaloribombe med kremfløte og store mengder fet ost. Her er en pai med mager paibunn.  Fyllet er laget av mager skinke og lettmelk. Den gode smaken gjør at det er enkelt å velge lett.
Porsjoner  4

Ingredienser

  • Mager paibunn:
  • 125 g hvetemel
  • 50 g flytende margarin
  • 75 g cottage cheese
  • 2 ss vann
  • Fyll:
  • 100 g kokt skinke
  • 100 g frisk sjampinjong
  • ¼ stk purre
  • ½ stk rød paprika
  • 50 g hvitost, halvfet
  • 2 stk egg
  • 3 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

Slik gjør du:

  1. Elt sammen mel, margarin, cottage cheese og vann i en bolle eller kjøkkenmaskin. Dekk med plast og la deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter eller over natten.
  2. Trykk deigen ut i små paiformer. Pass godt på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnene i ca. 10 minutter ved 225 °C.
  3. Skjær skinke i strimler og sjampinjong i skiver. Skjær paprika i små terninger og purren i strimler. Riv osten.
  4. Visp egg og ha i melken. Bland i skinke og de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
  5. Fordel fyllet i paibunnene. Dryss revet ost på toppen. Stekes ved 180 °C i ca. 30 minutter.

Næringsinnhold:

  • Energi:363 kcal
  • Protein:22,5 g
  • Fett:18,9 g
  • Karbohydrater:25,2 g
  • Jern:1,8 mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s