Trening kosthold, sykling, triatlon,treningsdagbok, treningslære, personlig trener

Innstillinger

INNLEDNING

I de siste årene mer og mer oppmerksomhet i sykling sporten har blitt lagt på trening og veiledning av syklisten. Så mye fremskritt har vært gjort, spesielt innen trening og ernæring, at fysiske prestasjoner har nesten nådd sitt optimale.

For å ytterligere forbedre effektiviteten på sykelen, optimalisere sittestillingen på sykkelen er en absolutt forutsetning. Det endelige målet er å oppnå en sittestilling på sykkelen som er så effektiv og så aerodynamisk som mulig.

I løpet av denne siste tiåret, sykling idrett har utviklet seg fra en utholdenhets idrett til en kraft sport. Påvirkningen av biomekaniske og aerodynamisk forskning blir stadig viktigere. Målet er å finne en sittestilling der effekten er maksimalt omdannet til bevegelse.
Vitenskapelig og empirisk forskning har vist at en riktig sittestilling på sykkelen er bestemt av flere faktorer.

Matrisen som illustrerer sammenhengen mellom disse faktorene består av følgende elementer: friksjon, effektivitet, effekt maksimering og komfort.

I virkeligheten, men resultatene av denne forskningen er det ikke alltid brukt til sitt fulle omfang. Det er tydelig at mange syklister, og ikke bare mosjonister, fortsatt innehar en veldig dårlig sittestilling på sykkelen sin. Dette illustrerer klart at sykkel sporten har så langt unnlatt å sette pris på effekten og bruken av biomekanisk og aerodynamisk forskning.

En skikkelig sittestilling på sykkelen har også andre fordeler, også. Syklister er jevnlig konfrontert med skader, og fysiske plager i stort antall. Disse skadene og plagene er forårsaket av avvik i sittestilling eller ved en feil sittestilling på sykkelen. Optimalisere sittestillingen på sykkelen hindrer forekomsten av skader

Det er klart at de fire faktorene nevnt ovenfor ikke bare har innflytelse, men også negativt påvirker hverandre. For eksempel gjennomsnittlig syklist opplever en dyp aerodynamiske posisjon av overkroppen som noe annet enn behagelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s